Tanden bleken

Een verzorgd gebit met stralende tanden!

  • Veilig
  • Effectief
  • Pijnloos
Veilig, effectief en pijnloos; dat zijn de normen die wij centraal stellen als wij jouw gebit gaan verzorgen. Jouw tanden zijn je visitekaartje, het is een van de eerste dingen die in het oog springen. Daarom is het optimaal verzorgen van je gebit belangrijk. Wij helpen je daar graag bij! 
Naarmate je ouder wordt, verkleurt je gebit. Dat heeft verschillende oorzaken. Een daarvan is het drinken van koffie, thee, rode wijn en roken. Dit zorgt voor een sterke aanslag en dus voor verkleuring van de tanden. 
Bij het tanden bleken gebruiken we een veilige bleekgel, bestaande uit sodium bicarbonaat (zonder peroxide).

Korte terugblik
Lange tijd was een bleekgel die vaak 30% peroxide bevatte de standaard voor het tanden bleken in Europa. Sinds 1 november 2012 is in alle landen van de Europese Unie een nieuwe wettelijke regeling van kracht. Tandartsen mogen bleekgel met maximaal 6% peroxide bleken en salons met maximaal 0,01% peroxide. De reden hiervoor was het grote aantal klachten over gevoelige, pijnlijke tanden en tandvlees. Wij bleken uitsluitend met peroxide vrije bleekgel, waardoor de genoemde klachten gegarandeerd niet op treden! Bij normaal gebruik bevat onze bleekgel absoluut geen stoffen die als gezondheidsgevaarlijk beschouwd worden. De gel is ook geschikt voor mensen met gevoelige tanden. En de behandeling kan probleemloos herhaald worden voor een optimaal resultaat. 

De behandeling
Voordat we tot de daadwerkelijke behandeling overgaan, word je in alle rust uitgelegd wat je te wachten staat. Daarbij wordt een aantal vragen gesteld over je consumptiepatroon en relevante medische voorgeschiedenis. 
We realiseren ons dat de behandeling best spannend voor jou kan zijn. We nemen daarom vooraf de tijd om jouw vragen te beantwoorden. 

Vervolgens wordt de behandeling gestart. Je zit tijdens de behandeling gewoon rechtop in een comfortabele massagestoel. Allereerst brengen we wat vaseline aan op de lippen en wordt een mondspreider aangebracht. Zo worden de tanden blootgelegd en kunnen goed behandeld worden. Daarna worden je tanden gepoetst met een activatorspray. Deze voorbereidende handeling zorgt voor een goed werkoppervlak voor de gel. De gel wordt dan met een klein kwastje op de tanden aangebracht. 
Je krijgt een rode bril op, deze is speciaal ontworpen om je ogen te beschermen tegen het felle blauwe LED licht van de bleeklamp. De bleeklamp wordt gedurende 20 minuten op je gebit gericht. Na de 20 minuten wordt de gel verwijderd en kun je spoelen met water. 
We kijken dan met jou wat het resultaat geworden is. Heb je van nature al vrij witte tanden, dan is deze behandeling vaak voldoende. Wil je toch graag een intensiever resultaat dan kan de beschreven behandeling van 20 minuten nogmaals worden uitgevoerd. De gel wordt nogmaals aangebracht en de lamp wordt opnieuw 20 minuten op je gebit gericht. We kijken daarna opnieuw wat het resultaat is. Zo nodig en op jouw verzoek kan dit ook een derde keer gebeuren voor het meest optimale resultaat. 

Na de behandeling
Doordat onze bleekgel veilig is en het het glazuur niet poreus maakt, blijft het resultaat minder lang zichtbaar dan voorheen met de schadelijke peroxide werd bereikt. Alhoewel je gebit gegarandeert tinten lichter zal zijn, hoef je niet bang te zijn voor een 'Gerard Joling' effect, want dat resultaat zal met deze bleekgel (gelukkig) nooit bereikt worden. Zodra je terugloop van het resultaat ervaart, kan deze bleekmethode zonder problemen herhaald worden. Gemiddeld zal het resultaat in ieder geval 3 maanden zichtbaar zijn. Dit is afhankelijk van je consumptiepatroon. Drink je veel koffie, thee of rode wijn of rook je, dan zal dat de duur van het resultaat beinvloeden. 
We raden je aan om de eerste 4 uren na de behandeling niets te eten, drinken en niet te roken. 
Wij adviseren je daarnaast de eerste 12 uur na de behandeling geen koffie, rode wijn en andere kleurhoudende voedingsmiddelen te nuttigen. 


Meest gestelde vragen:

Doet tanden bleken pijn?
Nee, de behandeling is geheel pijnvrij door het gebruik van een peroxide vrije bleekgel. Voor 2013 gebeurde dit met bleekgel met 30-35% peroxide. Dit veroorzaakte pijnlijk tandvlees en gevoelige tanden. Deze methode is nu verboden. 

Is het LED licht schadelijk?
Nee, dit is 100% veilig. Voor jouw comfort wordt tijdens de behandeling gewerkt met een rode bril om het felle licht te neutraliseren. 

Kunnen kronen ook worden gebleekt?
Ook op kronen komt een aanslag. Deze aanslag wordt met bleken verwijderd, maar het wordt niet lichter dan de kleur van de kroon. 

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?
Dit hangt af van jouw consumptie gedrag. Roken, drinken van koffie, thee, rode wijn en het eten van rode sauzen zal de duur van het resultaat beinvloeden. 
Het is overigens te allen tijde veilig om dan opnieuw een korte behandeling te laten uitvoeren. 

Heb ik genoeg aan een korte behandeling van 20 minuten?
Heb je van jezelf al een wit gebit, dan volstaat deze korte behandeling absoluut. Wij adviseren je pas na deze korte behandeling te beslissen of je tevreden bent of dat je toch de intensieve behandeling wilt. 

Hoe hou ik zo lang mogelijk mijn tanden wit?
Door jouw consumptie- en rookgedrag aan te passen. 
Door regelmatig de tandarts te bezoeken;
Door te poetsen met de juiste tandpasta, zoals v-white. Deze is te koop in onze salon. 

Hoe kunnen andere aanbieders claimen dat tanden na hun behandeling 1 tot 2 jaar wit blijven?
Zelfs tandartsen die met peroxide bleken durven dit niet te garanderen. Ieder gebit is anders, iedereen eet en drinkt anders en daarom zijn dergelijke algemene claims misleidend en onjuist. 

Mijn gebit is belangrijk voor mij. Kan ik niet beter naar een tandarts gaan voor het bleken van mijn gebit?
In een salon mogen tandbleekmiddelen worden verkocht die maximaal 0,1% peroxide bevatten. Gebruik van deze middelen is zonder gezondheidsrisico. Als de behandeling door een tandarts gebeurt, mogen er bleekmiddelen met maximaal 6% peroxide worden gebruikt. Het resultaat met deze gel kan intensiever zijn, maar ook vele malen duurder. Feit blijft dat jouw tanden nooit witter worden, dan dat ze van oorsprong zijn geweest, niet met en niet zonder peroxide. Aangezien er geen risico's zitten aan het bleken in een salon, adviseren we je om dat eerst te proberen. 


 

News

Vanaf 1 juli 2017 kun je bij SunSprayService Friesland ook terecht voor een verzorgd, stralend en witter gebit! De methode die gebruikt wordt is veilig, effectief en pijnloos en wordt uitgevoerd door Astrid Zeinstra, opgeleid en gediplomeerd voor het professioneel bleken van tanden.  
Volg jij onze facebook pagina al? Zoek ons op 'sunsprayservice' en like onze pagina. Zo blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes, trends en aanbiedingen!
De drukste maanden van het spraytan seizoen zijn de maanden april tot oktober. Vlak voor de schoolvakanties is het vaak erg druk. Wij raden je aan op tijd jouw afspraak vast te leggen om teleurstellingen te voorkomen. De ervaring leert dat het meestal wel lukt om een voor jou passende tijd af te spreken! We zien je graag, tot snel!
Donderdagavond 23 maart namen wij met SunSprayService Friesland deel aan de Ladiesnight bij voetbalclub Frisia. Wat een geweldige avond hebben we gehad. Vele dames hebben een proef spraytan gehad en daarnaast zijn er 3 fullbody kadobonnen gewonnen tijdens de loterij! Wij zien jullie graag terug in onze salon in Goutum. Tot snel!
Onze salon is geopend op elke werkdag van 17.30-21.00 uur. Op woensdag, zaterdag en zondag zijn er ook overdag mogelijkheden. Bel, app of sms om een afspraak te maken op een voor jou geschikte tijd! We zijn erg flexibel!
Sun Spray Service officieel van start in Goutum!