Meest gestelde vragen


Is spray tanning schadelijk?
Nee, absoluut niet. De werkzame stof DHA is goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administratien), Health Canada en EU lidstaten. DHA is een niet-giftige, natuurlijke stof. Sunless tanning met DHA wordt onder andere ook aangeraden door de Amerikaanse Huidkanker organisatie, de Amerikaanse Dermatologische Academie, de Amerikaanse Kanker Vereniging en de Amerikaanse Medische Vereniging. 

Wat is DHA?
DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. Het zit in concentraties van 8% tot 14% verwerkt in tanning vloeistoffen.
DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt. 

Is spray tanning voor iedereen geschikt?
Ja. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt airbrush tanning niet toegepast bij mensen met huidziekten, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende de eerste drie maanden van de zwangerschap.
Als je last hebt van vitiligo, is het juist de moeite waard om een spray tan te nemen. Heb je twijfels? Neem dan altijd contact met je dokter op voordat je een spray tan boekt!

Klopt het dat je nog 24 uur na de tanning bijkleurt?
Ja, dat klopt. Het DHA komt binnen 24 uur compleet tot ontwikkeling. De kleur die direct na de tanning zichtbaar is, is een goede richtlijn voor het maximale resultaat.

Hoe lang blijft mijn kleur mooi?
Afhankelijk van hoe vaak je doucht, hoe vaak je sport, of je transpireert, blijft je bruine teint 8-15 dagen zichtbaar. Het is belangrijk dat je je huid goed verzorgt. Dit kun je doen door het dagelijks gebruik van een vochtinbrengende crème. Gebruik tijdens het douchen milde zeep, of milde douchegel. Let er ook op dat je met je handdoek dept, en er niet te fanatiek mee over je huid schuurt. Dit heeft een licht scrubbende werking. 

Ik ga trouwen, hoeveel dagen kan ik het beste van te voren boeken?
Voor het beste resultaat, is het het beste om twee dagen voor de bruiloft een spray tan te boeken. Dan is je bruine teint op haar mooist, en loop je ook geen risico op vlekken op je jurk. Eventuele vlekken gaan er vaak wel uit bij de stomerij.
Als je je voor het eerst laat spraytannen, adviseren we je om ruim voor de bruiloft een keer te komen voor een proef-spraytanning. Dan kan je voor de 'grote' dag precies bepalen hoeveel dagen van tevoren je je spraytanning wilt hebben en sta je niet voor verrassingen. 

Kan ik zwemmen en naar de sauna?
Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, zal de verkregen teint wat sneller vervagen.

Word ik wel natuurlijk bruin en niet oranje van spray tanning ?
De tanning vloeistoffen die tegenwoordig op de markt zijn, hebben een uitstekende kwaliteit. Over het resultaat hoef je je geen zorgen te maken!  Dus als je liever een subtiel ‘sun kissed’ effect wil, kan dat ook. Voor een roodharige met sproeten wordt bijvoorbeeld een andere kleurintensiteit gebruikt als voor een klant met bruin haar en een licht getinte huid.

Waarom word ik bruiner van spray tanning dan van zelfbruinings producten?
De concentratie DHA (de werkzame stof) in zelfbruinende producten die je vindt bij de drogisterij ligt rond de 3 tot 5%. Dat percentage is bij spray tanning vloeistoffen veel hoger, namelijk 8% tot 15%.

 

News

De Coronacrisis zet ook sunsprayservice Friesland op zijn kop! Helaas is het voor ons niet haalbaar om aan alle RIVM maatregelen te voldoen en we hebben dan ook moeten besluiten om dit seizoen niet te spraytannen.
We hopen dat we in het voorjaar van 2021 weer terug zijn naar het nieuwe normaal en voorzie ik jullie heel graag weer van een mooi bruin kleurtje. 
Ik wens jullie veel gezondheid en zie jullie graag zodra het weer kan!
Van 5 t/m 18 augustus hebben wij vakantie! Vanaf woensdag 21 augustus kan je weer bij ons terecht!
De zomer is in volle gang en daar hoort een lekker bruin tintje bij! Wil jij dat ook? Dat kan elke woensdagochtend tussen 10-12 uur of op donderdagmiddag na 16.30 uur. We zien je graag op de Wagnerstraat 11 in de winkel van Angelique Mode&Meer. 
Volg jij onze facebook pagina al? Zoek ons op 'sunsprayservice' en like onze pagina. Zo blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes, trends en aanbiedingen!
De drukste maanden van het spraytan seizoen zijn de maanden april tot oktober. Vlak voor de schoolvakanties is het vaak erg druk. Wij raden je aan op tijd jouw afspraak vast te leggen om teleurstellingen te voorkomen. De ervaring leert dat het meestal wel lukt om een voor jou passende tijd af te spreken! We zien je graag, tot snel!
Donderdagavond 23 maart namen wij met SunSprayService Friesland deel aan de Ladiesnight bij voetbalclub Frisia. Wat een geweldige avond hebben we gehad. Vele dames hebben een proef spraytan gehad en daarnaast zijn er 3 fullbody kadobonnen gewonnen tijdens de loterij! Wij zien jullie graag terug in onze salon in Goutum. Tot snel!
Sun Spray Service officieel van start in Goutum!