De behandeling


Voor de behandeling

Scrubben
Het advies is om je huid over je hele lichaam licht te scrubben 24-uur voordat je een spray tan behandeling krijgt. Dit zorgt voor een egalere dekking en een betere opname van de tanningvloeistof. Gebruik na het douchen geen bodylotions, crèmes of andere smeersels.                                                         

Scheren
Je kan tot 24-uur voor een spray tan behandeling je lichaam nog scheren of harsen. Scheer dus niet op de dag zelf, het kan zijn dat je huid daarna te gevoelig wordt voor de spray.

Douchen, Baden & Zweten
Wacht een uurtje met een spray tan behandeling wanneer je gedoucht, gezwommen of gesport hebt. De natuurlijke kleurstoffen in DHA hechten zich beter aan een licht zure huid.

Make Up en deodorant
Het is noodzakelijk om alle make-up, cosmetica en deodorant grondig te verwijderen, voordat je een spray tan behandeling neemt. Een lippenstift, mascara of eyeliner is geen probleem. Tevens mag je gerust nagellak dragen tijdens de behandeling.

 

Tijdens de behandeling

Hoe gaat het tannen?
Een op DHA gebaseerde lotion wordt op de huid verneveld. DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt. De bruining ontwikkelt zich binnen een tijdsbestek van 5 tot 20 uur en blijft 8 tot 15 dagen zichtbaar. Tussentijds kan het, als je dat wenst, op ieder moment opnieuw worden aangebracht. 

Haar, handen, voeten & Nagel Bescherming
Tijdens de spray tan behandeling krijg je een haarkapje ter bescherming van je haren. Hiermee voorkomen we dat je haar vettig zal worden door de DHA spray. Je handpalmen, je voeten en je hielen worden beschermd met een vettige crème. Draag je geen nagellak, dan beschermen wij je nagels tijdens de tanning. De bescherming zorgt ervoor dat op deze plaatsen de tanning niet pakt. 

Dresscode
Jij bepaalt wat je draagt tijdens de spray tan behandeling. De keuze ligt volledig bij jou! Wij adviseren een donkerkleurige bikini, zwembroek of ondergoed te dragen. De spray is overigens prima uitwasbaar. 
Neem voor na de spraytanning ruimvallende, donkere kleding mee, bijvoorbeeld een jurk of een joggingbroek en een ruim shirt. 

 

Na de behandeling

Wij werken met Vani-T Velocity, dat is een snelwerkende vloeistof. In tegenstelling tot andere vloeistoffen die je na 6-8 uren pas dient af te spoelen, kan de vloeistof van Vanity 1-3 uur na de behandeling al worden afgedoucht. Schrik niet als tijdens het douchen het water wat donker wordt. Dit is slechts de bronzer en zal niet ten koste gaan van je bruine kleur. De komende 24 uur zal de kleur zich verder gaan ontwikkelen. Wrijvend afdrogen heeft een licht scrubbend effect. Probeer dan ook na het douchen de huid droog te deppen.

Smeren en verzorgen
Het is aan te raden sowieso één keer per dag je huid in te smeren. Hierdoor kan je langer van je kleurtje genieten. De kleur zal minimaal 8 dagen zichtbaar zijn en vervaagd langzaam.

Zonnen
Mocht je na een spray tan behandeling gaan zonnen, onthoud dan goed dat een spray tan GEEN bescherming biedt tegen Uv-straling! Smeer je dus altijd goed in met een beschermende zonnebrandolie! Je zal tevens ook zeker nog bruin worden door de zon zelf.

Herhaling
Als de teint bijna vervaagd is kun je met een volgende spray tan behandeling een top-up opbouwen waarbij de teint telkens langer mooi blijft. Wanneer je regelmatig (2x per maand) een spray tan behandeling ondergaat, zal dit helpen om de kleur te verdiepen en om de duur van de teint te verlengen. Na elke top-up zal het resultaat iets beter worden en langer blijven zitten, alhoewel dit uiteraard verschilt per huidtype.

Alle genoemde voorzorgsmaatregelen zijn noodzakelijk om je die mooie, egale en bruine teint te kunnen garanderen.

 

Contra-indicaties

De spray tanning wordt NIET aanbevolen aan mensen die last hebben van een huidziekte, eczeem, snij- en schaafwonden en gedurende de eerste 3 maanden van een zwangerschap.

 

Disclaimer:
Ondanks dat spray tanning zeer veilig voor de huid en de gezondheid is en ruimschoots is onderzocht, kan Sun Spray Service Friesland niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele gezondheidsklachten / huidklachten. Spray tanning is op eigen risico. Twijfel je of spray tan wel of niet geschikt is? Raadpleeg dan altijd eerst je huisarts.

 

News

De Coronacrisis zet ook sunsprayservice Friesland op zijn kop! Helaas is het voor ons niet haalbaar om aan alle RIVM maatregelen te voldoen en we hebben dan ook moeten besluiten om dit seizoen niet te spraytannen.
We hopen dat we in het voorjaar van 2021 weer terug zijn naar het nieuwe normaal en voorzie ik jullie heel graag weer van een mooi bruin kleurtje. 
Ik wens jullie veel gezondheid en zie jullie graag zodra het weer kan!
Van 5 t/m 18 augustus hebben wij vakantie! Vanaf woensdag 21 augustus kan je weer bij ons terecht!
De zomer is in volle gang en daar hoort een lekker bruin tintje bij! Wil jij dat ook? Dat kan elke woensdagochtend tussen 10-12 uur of op donderdagmiddag na 16.30 uur. We zien je graag op de Wagnerstraat 11 in de winkel van Angelique Mode&Meer. 
Volg jij onze facebook pagina al? Zoek ons op 'sunsprayservice' en like onze pagina. Zo blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes, trends en aanbiedingen!
De drukste maanden van het spraytan seizoen zijn de maanden april tot oktober. Vlak voor de schoolvakanties is het vaak erg druk. Wij raden je aan op tijd jouw afspraak vast te leggen om teleurstellingen te voorkomen. De ervaring leert dat het meestal wel lukt om een voor jou passende tijd af te spreken! We zien je graag, tot snel!
Donderdagavond 23 maart namen wij met SunSprayService Friesland deel aan de Ladiesnight bij voetbalclub Frisia. Wat een geweldige avond hebben we gehad. Vele dames hebben een proef spraytan gehad en daarnaast zijn er 3 fullbody kadobonnen gewonnen tijdens de loterij! Wij zien jullie graag terug in onze salon in Goutum. Tot snel!
Sun Spray Service officieel van start in Goutum!